Üdvözlünk a KOLLABOR szívességbank rendszerében

A KOLLABOR szívességbankjának motorja a Cyclos rendszer, amely egy nyílt forrású, szabad felhasználású közösségi elszámolórendszer. 

Regisztrációd után beléphetsz a felhasználói felületre. Itt a piactéren segítséget kérhetsz közösségünk tagjaitól és te is segítheted a közösséget. Az elszámolás KOLLABOR Pontban (KP) történik. A magyarországi hatályos adózási szabályok szerint évi 600.000 Ft bevétel és 200.000 Ft jövedelemig adómentesen lehet terméket/szolgáltatást csereberélni. Másrészt ez a tevékenység nem különbözik attól, mint amikor egy közösség tagjai önkéntes munkát vállalnak és így segítik a közösséget, vagy annak egy-egy tagját. 

FONTOS! Soha, semmilyen körülmények között nem lehet cél a hatályos szabályok megszegése, vagy kijátszása. Ezért felhívjuk minden tagunk figyelmét arra, hogy az adózásáért teljes körű felelőséggel tartozik, a tagok adózási kérdéseivel mi, a rendszer üzemeltetői nem foglalkozunk.  

Célunk, hogy a közösségi összefogásnak látható keretet adjunk, hiszen csak azt tudjuk fejleszteni, amit mérünk. Mi pedig közösségi együttműködést szeretnénk fejlszteni. Hiszünk abban, hogy a közösségi egymást segítő folyamatokban olyan tartalékok vannak, amelyek előbb-utóbb túlnövik a jelen rendszer kereteit és konkrét társadalom- és gazdaságfejlesztő erővé válnak. 

Ebben az értelemben a közösségi elszámolórendszerünk oylan inkubált "játszótér", ahol zárt, közösségi rendszerben valós értékteremtő folyamatok működését lehet kipróbálni, megtanulni, modellezni, bejáratni. Ez az értékteremtés azután az élet bármely területén jól alkalmazható. 

Szervezeti tagjaink esetében a tagság és a tagsággal járó forgalom üzleti tevékenységnek minősül, melynek nyilvántartása és időközönkénti elszámolása megfelel a számviteli szabályoknak. 

Rendszerünk alapszabálya, hogy senkinek nem lehet negatív egyenlege. Így regisztráció és belépés után 0, azaz nulla KP-val rendelkezel. Pontot úgy szerezhetsz, ha felveszed velünk a kapcsolatot és közösségünk pártoló tagjává válsz. A pártoló tagdíj értékét jóváírjuk a profilodban. Ha nem akarsz befizetővé válni, akkor úgy is szerezhetsz pontot, ha meghirdeted a piactéren mindazt, amivel segíteni tudod a közösség tagjait és akinek szüksége van rá, annak segítesz. Ebben az esetben a segített tagtól kapsz jóváírást.  

Célunk, hogy megtanítsuk az értékteremtést az egyéneknek és ezt közösségi működéssé tegyük, így növelve a társadalmi tőke értékét.