Aanbod: introductie baby- en kindergebaren

Categorie: kind en gezin
Eigenaar: Kim Joosten
Prijs: 12,00 WP

In de communicatie met kinderen gebruik ik ondersteunende gebaren naast de gesproken taal. Deze gebaren zijn afgeleid vanuit de Nederlandse gebarentaal. Ik vind het leuk om een introductie te geven van een heel aantal basisgebaren die je gedurende de dag met je (klein) kind kunt gebruiken. Op verzoek kunnen hier extra gebaren aan toegevoegd worden. De introductie workshop wordt in overleg gepland.

Een kind wil graag aangeven wat hij of zij meemaakt of ziet, door ondersteunende gebaren te gebruiken kan het kind op jonge leeftijd alduidelijk maken wat het bezighoudt en kan hier vervolgens op ingespeeld worden. Dit wederzijdse begrip zal het contact zeker ten goede komen!

Hoewel een baby over het algemeen pas rond de leeftijd van één tot anderhalf jaar begint te praten begrijpt het kind vaak al veel vroeger wat er gezegd wordt. Door het gebruik van ondersteunende gebaren kan het kind de fase tussen het begrijpen van taal en het verkrijgen van een eigen/uitgebreide woordenschat overbruggen.

Ook is het zo dat het kind de grove motoriek die bij het maken van gebaren ingezet wordt eerder beheerst dan de fijne motoriek die voor het spreken gebruikt wordt. Kinderen die zowel gebaren zien als gesproken taal horen, maken zich de taal makkelijker eigen, omdat de communicatie via verschillende zintuigen ‘binnen komt’.

Voor meer informatie: https://youtu.be/wNhPSXOrrJM