LETS-ruilkring Gemert-Bakel e.o.

Welkom bij de LETS-ruilkring Gemert-Bakel en omstreken

LETS

staat voor Lokaal Economisch Transactie Systeem. Dit is een ruilkring, een vorm om diensten en goederen te ruilen. 


Hoe werkt het

Je gaat dat doen waar je goed in bent of wat je leuk vindt. Daarmee verdien je “nada’s”. Dat is geen geld, maar dat zijn een soort punten. Met die punten kun je dingen laten doen waar je zelf niet zo goed in bent.


Eerst meld je je aan als deelnemer van de LETS-ruilkring. Je wordt dan aspirant-deelnemer. Je krijgt toegang tot dat deel van de website waar je kunt zien wat er allemaal gevraagd en aangeboden wordt. Je zet er ook je eigen vraag en aanbod op.


Nu ga je op zoek naar een klus die je voor iemand kunt doen. Daarmee verdien je je eerste “nada’s”. Je kunt nu ook een dienst laten verrichten. Dat hoeft echt niet dezelfde persoon te zijn als waarvoor jij iets gedaan hebt.

Dus niet één op één ruilen, maar ruilen in een netwerk.


Na drie maanden loopt je aspirant-periode af en besluit je of je definitief deelnemer blijft.


Wie zijn wij

Wij zijn een groep enthousiaste mensen uit Gemert- Bakel en omgeving, die zonder gebruik van geld, onze talenten ruilen. Omdat we steeds met andere deelnemers ruilen leren we steeds meer mensen kennen.

We houden ook met regelmaat een kLETS-café. Daar ontmoeten we elkaar en maken we afspraken om dingen voor elkaar of met elkaar te doen.


Waar vind je ons

Op deze site vind je meer informatie. En je kan altijd contact opnemen.